Чим розважити дитину навесні?

anita 06.04.2017 Комментариев нет 1318 все, игры, корисне, полезные советы, развлечения, чи знали ви?,
Ніжне квітневе сонечко таке оманливе – здається, що на вулиці дуже тепло та затишно, та насправді холодний вітер ще не дає розгулятися. Як розважити своє дитя в цю пору?

Город на вікні

У квітні разом із малюком посійте в ємності з землею (можна розрізати навпіл п’ятилітрові пляшки з-під води) насіння кропу, петрушки, салату та встановіть їх на підвіконні. Насіння досить швидко проростуть, у вас вдома буде зелень до столу і просто для краси. Прикладіть зусилля, аби дитина була активним учасником всієї процедури посадки і догляду за сходами: нехай розпушує землю, закопує насіння, поливає, а потім пригощає зеленню всіх членів сім'ї. Це не тільки розважить малюка, але й навчить його ввічливого ставлення до праці, надасть можливість побачити результати своїх старань.

Власне дерево

Можна посадити з малюком дерево на дачі або надворі, біля під’їзду.  Для цього треба взяти маленький саджанець, але ще краще - знайти на землі каштан, жолудь або насіння клена. Вони всю зиму пролежали на морозі, серед снігу та бруду. Напевно, вони вже не живі? Зовсім ні! Зніміть з насіння шкурку і ви побачите під нею живий зелений паросток, що згорнувся калачиком і чекає, коли зійде тепло. Спершу його треба посадити вдома в горщик із землею. Хай малюк це зробить власноруч. Коли з'явиться паросток, пересаджуйте його в на вулицю. Навчіть дитину поливати дерево, рихлити землю, разом спостерігайте за його зростанням. Сфотографуйте дитину поруч із деревцем.

Гніздо для пташок

Навесні птахи будують гнізда. Вони використовують для цього вкрай різноманітний матеріал:  стебла та листя трав, різні коріння, гілки, сучки та листя дерев і чагарників, водорості, мох, лишайники, шматочки кори тощо. Разом із дитиною ви можете допомогти птахам, забезпечивши їх додатковими матеріалами для будівництва житла. Складіть в сітку з-під луку шматочки вати, собачої шерсті, соломи, пухнастих ниток, пір'я (уникайте синтетичних і гострих матеріалів). Зробіть в сітці кілька дірок та повісьте поруч з годівницею для пташок або просто на дереві. Дитина зможе спостерігати, які птахи відвідують вашу "скарбницю" і який будівельний матеріал їм до вподоби.